Boerman

18 producten

per pagina
Oplopend sorteren
 1. Boerman 0006-0005 64mm db es025 (es5520)
  HET VOORBEELD Vanaf 1964 begon RAW Dresden met de bouw van nieuwe open goederenwagons volgens UIC standaard. De wagons werden bij de Deutsche Reichsbahn aangeduid als Ommu 40.0. Er zijn meer dan 20.000 exemplaren gebouwd. Vanaf 1972 werden de wagons als Es 5520 ingedeeld en genummerd. Als de wagons voor het internationale verkeer geschikt waren, kregen de wagons het OPW logo, zodat dit goed herkenbaar was. Dit type wagon werd veel gebruikt voor het vervoeren van kolen, hout en grind. Niet alleen op normale spoorlijnen, maar ook op smalspoorlijnen zag je deze wagons vaak. De wagons werden dan met behulp van Rollbocken of Rollwagens vervoerd. Toen begin 90-er jaren de DR en de DB fuseerden, werden de DR wagons van een DB nummer (als tye Es025) voorzien. HET MODEL Dit artikel is een eerste aanzet om ook de DB liefhebbers te bedienen met nieuwe aantrekkelijke modellen. Veel aandacht is besteedt aan de exacte omzetting in schaal 1:22,5. Het model is vervaardigd uit hoogwaardige kunststof. De wagon is in lijn met de geldende Spoor II normen geconstrueerd. Het model is voorzien van edelstalen wielen. Kogelgelagerde assen zorgen voor de beste rijeigenschappen. Verder is het model voorzien van verende buffers en zijn ook de assen verend. Het model is speciaal ontwikkeld als lading voor de Rollbocken (Art.Nrs. 0005-0101 en 0005-0201). Zodoende kunt u het Rollbockverkeer in model volledig nabootsen. De bijpassende Rollbockgrube (Art Nr.0005-0001) zal vanaf begin 2018 leverbaar zijn. We bevelen aan om dit model te gebruiken op bogen met een radius van minimaal 120 cm. Het rijden door bogen met een radius van 60 cm is technisch mogelijk, maar kan bij langere treincombinaties leiden tot ontsporingen.
 2. Boerman 0006-0004 64mm dr es 5520
  HET VOORBEELD Vanaf 1964 begon RAW Dresden met de bouw van nieuwe open goederenwagons volgens UIC standaard. De wagons werden bij de Deutsche Reichsbahn aangeduid als Ommu 40.0. Er zijn meer dan 20.000 exemplaren gebouwd. Vanaf 1972 werden de wagons als Es 5520 ingedeeld en genummerd. Als de wagons voor het internationale verkeer geschikt waren, kregen de wagons het OPW logo, zodat dit goed herkenbaar was. Dit type wagon werd veel gebruikt voor het vervoeren van kolen, hout en grind. Niet alleen op normale spoorlijnen, maar ook op smalspoorlijnen zag je deze wagons vaak. De wagons werden dan met behulp van Rollbocken of Rollwagens vervoerd. HET MODEL Met dit artikel brengen we een nummervariant, zodat u uw trein kunt nu kunt verlengen. Veel aandacht is besteedt aan de exacte omzetting in schaal 1:22,5. Het model is vervaardigd uit hoogwaardige kunststof. De wagon is in lijn met de geldende Spoor II normen geconstrueerd. Het model is voorzien van edelstalen wielen. Kogelgelagerde assen zorgen voor de beste rijeigenschappen. Verder is het model voorzien van verende buffers en zijn ook de assen verend. Het model is speciaal ontwikkeld als lading voor de Rollbocken (Art.Nrs. 0005-0101 en 0005-0201). Zodoende kunt u het Rollbockverkeer in model volledig nabootsen. De bijpassende Rollbockgrube (Art Nr.0005-0001) zal vanaf begin 2018 leverbaar zijn. We bevelen aan om dit model te gebruiken op bogen met een radius van minimaal 120 cm. Het rijden door bogen met een radius van 60 cm is technisch mogelijk, maar kan bij langere treincombinaties leiden tot ontsporingen.
 3. Boerman 0006-0003 64mm dr ommu 40.0
  HET VOORBEELD Vanaf 1964 begon RAW Dresden met de bouw van nieuwe open goederenwagons volgens UIC standaard. De wagons werden bij de Deutsche Reichsbahn aangeduid als Ommu 40.0. Er zijn meer dan 20.000 exemplaren gebouwd. Dit type wagon werd veel gebruikt voor het vervoeren van kolen, hout en grind. Niet alleen op normale spoorlijnen, maar ook op smalspoorlijnen zag je deze wagons vaak. De wagons werden dan met behulp van Rollbocken of Rollwagens vervoerd. HET MODEL Met dit artikel brengen we een nummervariant, zodat u uw trein nu kunt verlengen. Veel aandacht is besteedt aan de exacte omzetting in schaal 1:22,5. Het model is vervaardigd uit hoogwaardige kunststof. De wagon is in lijn met de geldende Spoor II normen geconstrueerd. Het model is voorzien van edelstalen wielen. Kogelgelagerde assen zorgen voor de beste rijeigenschappen. Verder is het model voorzien van verende buffers en zijn ook de assen verend. Het model is speciaal ontwikkeld als lading voor de Rollbocken (Art.Nrs. 0005-0101 en 0005-0201). Zodoende kunt u het Rollbockverkeer in model volledig nabootsen. De bijpassende Rollbockgrube (Art Nr.0005-0001) zal vanaf begin 2018 leverbaar zijn. We bevelen aan om dit model te gebruiken op bogen met een radius van minimaal 120 cm. Het rijden door bogen met een radius van 60 cm is technisch mogelijk, maar kan bij langere treincombinaties leiden tot ontsporingen.
 4. Boerman 0005-0401 Rollbockset (bruin)
  HET VOORBEELD Rollbocken waren op bijna alle smalspoorlijnen aan te treffen. De kleuren van de Rollbocken waren van maatschappij tot maatschappij anders. Bij sommige maatschappijen waren de Rollbocken bruin afgeleverd, bij andere waren ze bruin door roest en/of remstof. HET MODEL Dit model is vervaardigd uit hoogwaardig kunststof. De Rollbocken zijn voorzien van edelstalen wielen. Kogelgelagerde assen zorgen voor de beste rijeigenschappen. Het model is geschikt voor het automatisch op- en afbocken van normaalspoorwagons. De bijpassende Rollbockgrube is verkrijgbaar onder art. nr. 0005-0001. Bij de Rollbocken wordt een koppelstang meegeleverd die past op de koppelingen van de bekende merken.
 5. Boerman 0005-0301 Hsb rollbockset (roze)
  HET VOORBEELD In 1998 werd door de Harzer Schmalspur Bahnen (HSB) in de Harz een nieuwe Rollbockgrube in gebruik genomen. Zeer in het oog springend. De Grube zelf is fel blauw, de Rollbocken zijn fel roze. Deze roze rollbocken zijn nog steeds in gebruik. HET MODEL De 20-ste verjaardag van deze roze Rollbocken is voor ons reden genoeg om de rollbocken in roze in model uit te brengen. Dit model is vervaardigd uit hoogwaardig kunststof. De Rollbocken zijn voorzien van edelstalen wielen. Kogelgelagerde assen zorgen voor de beste rijeigenschappen. Het model is geschikt voor het automatisch op- en afbocken van normaalspoorwagons. De bijpassende Rollbockgrube is verkrijgbaar onder art. nr. 0005-0001. Bij de Rollbocken wordt een koppelstang meegeleverd die past op de koppelingen van de bekende merken.
 6. Boerman 0006-0011 64mm dr gmms
  HET VOORBEELD Om stukgoederen effectief te kunnen vervoeren werden in grote aantallen gesloten goederenwagons gebouwd. Men probeerde daar na verloop van tijd een en ander te standaardiseren. Zo ontstond o.a. een gesloten goederenwagon naar UIC normering; Gmms (ook wel Gs). Dit type wagon werd door beina alle spoorwegmaatschappijen in Europa aangeschaft. Zo ook door de Deutsche Reichsbahn. Hoeveel wagons er totaal gebouwd zijn is onbekend, maar het waren er veel. Van serie tot serie waren er verschillen te herkennen en ook na een revisie kon het uiterlijk van een wagon veranderd zijn. HET MODEL Veel aandacht is besteedt aan de omzetting in model. Het model is vervaardigd uit hoogwaardige kunststof. De wagon is in lijn met de geldende Spoor II normen geconstrueerd. Het model is voorzien van edelstalen wielen. Kogelgelagerde assen zorgen voor de beste rijeigenschappen. Verder is het model voorzien van verende buffers en zijn ook de assen verend. Het model is speciaal ontwikkeld als lading voor de Rollbocken (B.v. Art.Nrs. 0005-0101 en 0005-0201). Zodoende kunt u het Rollbockverkeer in model volledig nabootsen. De bijpassende Rollbockgrube is verkrijgbaar onder Art Nr. 0005-0001. We bevelen aan om dit model te gebruiken op bogen met een radius van minimaal 120 cm. Het rijden door bogen met een radius van 60 cm is technisch mogelijk, maar kan bij langere treincombinaties leiden tot ontsporingen.
 7. Boerman 0005-0002 Rollbockgrube verlengstuk
  HET MODEL Met behulp van dit verlengstuk kunt u de Rollbockgrube (Art.Nr. 0005-0001 met 30 cm verlengen. Is 30 cm voor u niet genoeg? U kunt net zoveel verlengstukken aan elkaar koppelen als u wilt. Met elk verlengstuk kunt u ongeveer vier extra rollbocken in de Rollbockgrube parkeren.
 8. Boerman 0005-0001 Rollbockgrube
  HET VOORBEELD Aan het einde van de 19e eeuw maakte spoorlijnen hun opmars. Waar een normale spoorlijn niet kon worden aangelegd, werd er vaak een smalspoorlijn aangelegd. Om goederen bij de eindklant te brengen betekende het vaak dat goederen overgeladen moesten worden van normaalspoor op smalspoor en andersom. Om dit tijdrovende overladen te sparen, werden normaalsporige wagons vaak op zogenaamde "Rollbocken" gezet. Het "opbocken" van normaalspoorwagens gebeurde op een zogenaamde "Rollbockgrube". Op zo'n grube werden Rollbocken onder de assen van de normaalspoorwagens gemonteerd. Eenmaal vastgezet, werden de wagons uit de grube gereden en konden zo over het smallere spoor naar de klant. Rollbockgrubes kwam men dan ook op heel veel smalspoorlijnen tegen. Zo ook aan het einde van de 19e eeuw op de Nordhausen Wernigeroder Eisenbahn (NWE) in de Harz in Duitsland. Omdat de lijn door bergachtig gebied liep, is de lijn als smalspoorlijn aangelegd. Om het overladen van goederen te voorkomen, werden er twee Rollbockgrubes aangelegd. Eén in Wernigerode en één in Nordhausen. De spoorlijn is inmiddels in handen van de Harzer Schmalspurbahnen (HSB). De Rollbockgrube in Wernigerode werd in 2004 gesloopt. De Rollbockgrube uit 1897 in Nordhausen bestaat nog steeds, maar wordt niet meer gebruikt. 1998 werd er door de HSB een nieuwe Rollbockgrube in gebruik genomen in Nordhausen. Deze is nog steeds in dienst. HET MODEL Met deze Rollbockgrube kunt u het op- en afbocken van normaalspoor goederenwagons geheel automatisch nabootsen. De Rollbockgrube is 60 cm lang. Het spoorstaafprofiel en de hoogte zijn gelijk aan die van de rails van b.v. Train Line 45 en LGB® en kunnen 1 op 1 met deze rails worden gekoppeld. De grube biedt plaats voor vier Rollbocken (zoals bv. Art.Nr. 0005-0101). De Rollbockgrube is voorzien van alle nodige techniek om het op- en afbocken van normaalspoorwagons (zoals bv. Art.Nr. 0006-0001) volledig automatisch te laten verlopen. De Rollbockgrube is verlengbaar in stukken van 30 cm mbv Art.Nr. 0005-0002
 9. Boerman 0006-0002 64mm 2-assige openbakwagen
  HET VOORBEELD Vanaf 1964 begon RAW Dresden met de bouw van nieuwe open goederenwagons volgens UIC standaard. De wagons werden bij de Deutsche Reichsbahn aangeduid als Ommu 40.0. Er zijn meer dan 20.000 exemplaren gebouwd. Dit type wagon werd veel gebruikt voor het vervoeren van kolen, hout en grind. Niet alleen op normale spoorlijnen, maar ook op smalspoorlijnen zag je deze wagons vaak. De wagons werden dan met behulp van Rollbocken of Rollwagens vervoerd. HET MODEL Veel vraag is er naar extra wagonnummers. Daarom is er direct ook een tweede wagonnummer op de markt gebracht onder artikelnummer 0006-0002. Deze wagon is ook uit voorraad leverbaar. Vanaf 2018 komen er meer verschillende wagonnummers bij, zodat u een trein naar voorbeeld kunt samenstellen. Wagon nummer 55307385-4 Veel aandacht is besteedt aan de exacte omzetting in schaal 1:22,5. Het model is vervaardigd uit hoogwaardige kunststof. De wagon is in lijn met de geldende Spoor II normen geconstrueerd. Het model is voorzien van edelstalen wielen. Kogelgelagerde assen zorgen voor de beste rijeigenschappen. Verder is het model voorzien van verende buffers en zijn ook de assen verend. Het model is speciaal ontwikkeld als lading voor de Rollbocken (Art.Nrs. 0005-0101 en 0005-0201). Zodoende kunt u het Rollbockverkeer in model volledig nabootsen. De bijpassende Rollbockgrube (Art Nr.0005-0001) zal vanaf begin 2018 leverbaar zijn. We bevelen aan om dit model te gebruiken op bogen met een radius van minimaal 120 cm. Het rijden door bogen met een radius van 60 cm is technisch mogelijk, maar kan bij langere treincombinaties leiden tot ontsporingen.
 10. Boerman 0006-0102 SSet schroefkoppelingen voor 64mm OW
  Onder Art. Nr. 0006-0001 heeft Modelbouw Boerman een 2-assige Ow in het assortiment. Met behulp van deze set is het mogelijk de goederenwagon uit te rusten met echte Schroefkoppelingen.
 11. Boerman 0006-0101 Koppelstang kort voor 64mmOW en HSB Rollbockset
  Modelbouw Boerman heeft een nieuwe standaard gezet bij het koppelen van railgebonden voertuigen die niet met de klassieke "Flessenopener" uitgerust kunnen worden. Nu brengt Modelbouw Boerman onder Art. Nr. 0006-0101 een korte koppelboom. Deze koppelboom is bedoeld voor het koppelen van 64mm goederenwagons. Hiermee ist het mogelijk de goederenwagons op Rollbocken te vervoeren en zo toch over de 45 mm rails te rijden. De koppelstang past ook op de Rollbocken en op de Rollwagens van Train Line 45. De lengte van de koppelstang is 67 mm (hart op hart van de trekogen). De kleur is zwart. Met de stang worden tevens twee koppelpinnen geleverd.
 12. Boerman 0006-0001 64mm 2-assige openbakwagen
  HET VOORBEELD Vanaf 1964 begon RAW Dresden met de bouw van nieuwe open goederenwagons volgens UIC standaard. De wagons werden bij de Deutsche Reichsbahn aangeduid als Ommu 40.0. Er zijn meer dan 20.000 exemplaren gebouwd. Dit type wagon werd veel gebruikt voor het vervoeren van kolen, hout en grind. Niet alleen op normale spoorlijnen, maar ook op smalspoorlijnen zag je deze wagons vaak. De wagons werden dan met behulp van Rollbocken of Rollwagens vervoerd. HET MODEL Wagon nummer 505 4143-6 Veel aandacht is besteedt aan de exacte omzetting in schaal 1:22,5. Het model is vervaardigd uit hoogwaardige kunststof. De wagon is in lijn met de geldende Spoor II normen geconstrueerd. Het model is voorzien van edelstalen wielen. Kogelgelagerde assen zorgen voor de beste rijeigenschappen. Verder is het model voorzien van verende buffers en zijn ook de assen verend. Het model is speciaal ontwikkeld als lading voor de Rollbocken (Art.Nrs. 0005-0101 en 0005-0201). Zodoende kunt u het Rollbockverkeer in model volledig nabootsen. De bijpassende Rollbockgrube (Art Nr.0005-0001) zal vanaf begin 2018 leverbaar zijn. We bevelen aan om dit model te gebruiken op bogen met een radius van minimaal 120 cm. Het rijden door bogen met een radius van 60 cm is technisch mogelijk, maar kan bij langere treincombinaties leiden tot ontsporingen.
 13. Boerman 0005-0201-0007 trechterkoppeling
  Set van twee helften, die samen een trechterkoppeling vormen. Deze set maakt het mogelijk om de Boerman 0005-0101 HSB of de Boerman 0005-0201 DR Rollbocken te voorzien van een tweede trechterkoppeling Uiterst eenvoudige montage
 14. Boerman 0005-0101-0007 trechterkoppeling
  Set van twee helften, die samen een trechterkoppeling vormen. Deze set maakt het mogelijk om de Boerman 0005-0101 HSB of de Boerman 0005-0201 DR Rollbocken te voorzien van een tweede trechterkoppeling Uiterst eenvoudige montage
 15. Boerman 0005-0102 Koppelstang voor HSB Rollbockset
  In 2015 is de HSB Rollbockset (Art. Nr. 0005-0101) op de markt gebracht. Veel klanten hebben gevraagd of de koppelstang en pin, die bij de HSB Rollbockset wordt geleverd, ook los verkrijgbaar zijn. Daarom hebben we de koppelstang en pin ook los als artikel in het assortiment opgenomen. Dit artikel bestaat uit 1 koppelstang en 2 koppelpinnen in de kleur zwart.
 16. Boerman 0005-0202 Koppelstang voor DR Rollbockset
  Om Rollbocken (b.v. Art. Nr. 0005-0201) te kunnen koppelen is een speciale koppelstang nodig. De koppelstang kan gekoppeld worden met de kloppelingen van alle bekende merken. Tevens kan deze koppelboom ook gebruikt worden voor het koppelen van Rollbocken en Rollwagens van andere mereken. Dit artikel bestaat uit 1 koppelstang en 2 koppelpinnen in de kleur grijs.
 17. Boerman 0005-0201 DR Rollbocken
  HET VOORBEELD Aan het einde van de 19e eeuw werd er in de Duitse Harz een spoorlijn aangelegd; de Nordhausen Wernigeroder Eisenbahn (NWE). Omdat de lijn door bergachtig gebied moest lopen, werd de lijn als smalspoorlijn aangelegd. Om het overladen van goederen te voorkomen, werden normaalspoorgoederenwagons met behulp van Rollbocken over de smalspoorlijn vervoerd. De NWE kocht in 1909 bij wagonfabriek Görlitz 34 Rollbocken (NWE 533 t/m NWE 566). De spoorlijn en het materieel kwam in 1949 in handen van de Deutsche Reichsbahn (DR). In 1993 werd de baan geprivatiseerd en kwam in handen van de Harzer Schmalspurbahnen (HSB). Bij de HSB zijn nog meer dan 10 van deze Rollbocken bewaard gebleven. HET MODEL Dit mooie en nauwkeurig ontwikkelde model is vervaardigd uit het hoogwaardige kunststof "Luran®". De Rollbocken zijn voorzien van edelstalen wielen. Kogelgelagerde assen zorgen voor de beste rijeigenschappen. Het model is geschikt voor het automatisch op- en afbocken van normaalspoorwagons. Hiervoor wordt door Modelbouw Boerman op dit moment gewerkt aan een bijpassende Rollbockgrube. Bij de Rollbocken wordt een koppelstang meegeleverd die past op de koppelingen van de bekende merken. DEUTSCH: Nach Harzer Vorbild, in 1:22,5, Hochwertigem Kunststoff Luran S ( Wie bei LGB). Rader: Kugelgelagerten Edelstahl Rader. Sehr gute Fahreigenschaften. Funktionsfähig für automatisch Auf und ab-bocken. Die Rollbockgrube ist in Entwicklung. ENGLISCH: After HSB /DR Example. In 1:22,5 scale, High quality material Luran S ( as with LGB). Wheels: Stainless steel ball bearing wheels. Very good handling characteristics. Functional for automatically Up and down-buck. The dolly pit is in development.
 18. Boerman 0005-0101 HSB Rollbocken
  HET VOORBEELD Aan het einde van de 19e eeuw werd er in de Duitse Harz een spoorlijn aangelegd; de Nordhausen Wernigeroder Eisenbahn (NWE). Omdat de lijn door bergachtig gebied moest lopen, werd de lijn als smalspoorlijn aangelegd. Om het overladen van goederen te voorkomen, werden normaalspoorgoederenwagons met behulp van Rollbocken over de smalspoorlijn vervoerd. De NWE kocht in 1909 bij wagonfabriek Görlitz 34 Rollbocken (NWE 533 t/m NWE 566). De spoorlijn en het materieel kwam in 1993 in handen van de Harzer Schmalspurbahnen (HSB). Daar zijn nog meer dan 10 van deze Rollbocken bewaard gebleven. HET MODEL Dit mooie en nauwkeurig ontwikkelde model is vervaardigd uit het hoogwaardige kunststof "Luran®". De Rollbocken zijn voorzien van edelstalen wielen. Kogelgelagerde assen zorgen voor de beste rijeigenschappen. Het model is geschikt voor het automatisch op- en afbocken van normaalspoorwagons. Hiervoor wordt door Modelbouw Boerman op dit moment gewerkt aan een bijpassende Rollbockgrube. Bij de Rollbocken wordt een koppelstang meegeleverd die past op de koppelingen van de bekende merken. DEUTSCH: Nach Harzer Vorbild, in 1:22,5, Hochwertigem Kunststoff Luran S ( Wie bei LGB). Rader: Kugelgelagerten Edelstahl Rader. Sehr gute Fahreigenschaften. Funktionsfähig für automatisch Auf und ab-bocken. Die Rollbockgrube ist in Entwicklung. ENGLISCH: After HSB /DR Example. In 1:22,5 scale, High quality material Luran S ( as with LGB). Wheels: Stainless steel ball bearing wheels. Very good handling characteristics. Functional for automatically Up and down-buck. The dolly pit is in development.

18 producten

per pagina
Oplopend sorteren